[...] niż monohydrat kreatyny co bezpośrednio wpływa na znacznie wydajniejszy transport kreatyny przez błonę komórkową do wnętrza komórki mięśniowej. Efektem globalnym jest dużo lepsze wykorzystanie przyjętej kreatyny, możliwość stosowania mniejszych dawek substancji czynnej oraz całkowite zahamowanie gromadzenia wody poskórnej w trakcie [...]
[...] żywieniowego, zapewniając dodatni bilans kaloryczny, realizujemy fazę masy - a ze względu na zwiększoną "wyczuloność" pozyskiwania wartości odżywczych, organizm potencjalnie dużo efektywniej te kalorie będzie wykorzystywał. Na standardowej masie może po pewnym czasie pojawić się ten "korek", gdzie organizm jest zawalony nadmiarem kalorii i coraz [...]
[...] tarczycy mają bardzo wysoki poziom TSH we krwi, przysadka mózgowa bowiem "usiłuje wymusić" wytwarzanie przez tarczycę większej ilości hormonów, produkuje więc dużo hormonu tyreotropowego. Patologia przysadki mózgowej może prowadzić do dysfunkcji tarczycy: brak lub niedobór TSH prowadzi do niedoczynności tarczycy, nadmiar - do jej [...]
[...] do wykonania w przeciągu 1-3 miesięcy, czy nawet 2 tygodni, powinniśmy się starać co trening wykonać chociaż o jedno powtórzenie więcej, zauważać ciągłe postępy, Bardzo dużo o tym mówił Arnold. Musimy pamiętać, że nasza psychika to nasz największy przyjaciel, ale może również stać się naszym wrogiem. Radzenie sobie z samym sobą to sprawa [...]
[...] i optymalnym odżywianiem powoduje znaczny przyrost masy mięśniowej. 3). Redukcja tkanki tłuszczowej. Spalanie tkanki tłuszczowej przy zażywaniu sterydów jest dużo szybsze. Wytłumaczeniem tego jest fakt, że przemiana materii w czasie zażywania sterydów jest dużo szybsza. 4). Zwiększenie wytrzymałości (wydolności aerobowej). [...]
[...] i optymalnym odżywianiem powoduje znaczny przyrost masy mięśniowej. 3). Redukcja tkanki tłuszczowej. Spalanie tkanki tłuszczowej przy zażywaniu sterydów jest dużo szybsze. Wytłumaczeniem tego jest fakt, że przemiana materii w czasie zażywania sterydów jest dużo szybsza. 4). Zwiększenie wytrzymałości (wydolności aerobowej). [...]
[...] ergogeniczne i antykataboliczne działanie kreatyny. Połączenie trzech cząsteczek kreatyny z jedną cząsteczką jabłczanu zabezpiecza grupy funkcyjne kreatyny czyniąc ją dużo bardziej stabilną w kwaśnym środowisku soku żołądkowego oraz wewnątrz pracujących komórek mięśniowych. Efektem jest dużo lepsze wykorzystanie kreatyny przez komórki [...]
[...] zwiększa odporność na ból, zwiększa siłę, zwiększa odporność organizmu na stres (obciążenie) szczególnie skutecznie w połączeniu z glutaminą, do kreatyny trzeba pić dużo wody gdyż wiąże wodę w komórce i zwiększa jej objętość; zwiększa wchłanianie białek, najlepiej w połączeniu z glutaminą lub bcaa; energię należy zapewniać dostarczając [...]
[...] że białko nie jest pojedynczym składnikiem, lecz - zestawem różnych aminokwasów; dwa białka mogą różnić się pomiędzy sobą nie mniej niż "Mercedes" od "Syrenki", czasem zaś - dużo bardziej. (Ponomarenko, 1983) Jest rzeczą oczywistą, że organizm w okresie wzrostu potrzebuje białka do budowy swego ciała, i to w ilości tym większej, im szybciej [...]
[...] doprowadzić do oczekiwanych działań terapeutycznych. Osoby które zażywają powyższy preparat powinny pamiętać, że pomiędzy jego przyjęciem a spożyciem pokarmu zawierającego dużo wapnia, należy zachować przynajmniej dwugodzinną przerwę. Mleko i produkty mleczne mogą także prowadzić do obniżenia pH soku żołądkowego i tym samym zbyt wczesnego [...]
[...] już przez Inków i Azteków. Jest cennym źródłem białka, zawiera wszystkie aminokwasy egzogenne, w tym lizynę, metioninę i tryptofan. W nasionach znajduje się również dużo jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Amarantus jest źródłem wielu składników mineralnych, zwłaszcza łatwo przyswajalnego żelaza oraz wapnia, fosforu, potasu [...]
[...] I TRENING Z TERMOGENAMI Jeśli chodzi o dietę, wydaje się, że najlepsza jest ta, w której węglowodany stanowią 40-59% całkowitej dziennej liczby kalorii. Białek powinno być dużo (2,2-3,3 g/kg wagi ciała), posiłki małe i częste. Zapewnij sobie odpowiednią ilość błonnika, zarówno w postaci rozpuszczalnej, jak i nierozpuszczalnej; jeśli musisz [...]
[...] Pozdrawiam Przesądy piwne. Piwo przy jedzeniu. Kufel piwa podany do posiłku, lub też po nim powoduje, że alkohol miesza się z treścią żołądka, w związku z czym jest dużo wolniej wchłaniany. Piwo samo w sobie jest lekko strawne dzięki odpowiedniemu przygotowaniu jego składników w procesie słodowania i warzenia. Dzięki temu wchłaniane są [...]
[...] Fosfor 97 mg 18 mg Sód 50 mg 16 mg Ponadto krowie mleko jest znacznie mniej słodkie niż ludzkie. Badania składu mleka potwierdzają, że ludzkie mleko zawiera dużo cukrów prostych, które są łatwo przyswajane przez jelita noworodka. Aby niemowlęta chciały spożywać mleko krowie, matki wpadły na pomysł słodzenia go zwykłym cukrem. To [...]
[...] 118 mg 33 mg Fosfor 97 mg 18 mg Sód 50 mg 16 mg Ponadto krowie mleko jest znacznie mniej słodkie niż ludzkie. Badania składu mleka potwierdzają, że ludzkie mleko zawiera dużo cukrów prostych, które są łatwo przyswajane przez jelita noworodka. Aby niemowlęta chciały spożywać mleko krowie, matki wpadły na pomysł słodzenia go zwykłym cukrem. To [...]
[...] jest wynikiem m.in. długotrwałej antybiotykoterapii (zaburzenie prawidłowej flory bakteryjnej jelit, rozwój grzybów). Chorzy zażywający antybiotyki powinni jeść dużo kiszonek (kapusta, ogórki, kwaśne mleko, kefiry i jogurty o krótkim okresie ważności) oraz stosować preparaty zawierające różne Lactobacillus (pałeczki kwasu mlekowego). [...]
[...] owsiane. Tłuszcze: oleje tłoczone na zimno(nierafinowane),tłuste ryby, orzechy i nasiona. Ważną role w diecie ckd odgrywa błonnik, który jest zawarty w warzywach, otrębach(dużo w pszennych) oraz płatkach, zaleca się spożywać go duże ilości minimum 20-30g ,najlepiej osiągnąć to dodając do diety wymienione kilka krotnie wymieniłem otręby pszenne [...]
[...] białka niż przeciętna osoba. Zdałem sobie sprawę, że lekarze nie umieją przeprowadzać prac badawczych i czerpią informacje z mediów. Doszedłem do wniosku, że potrzebuję dużo protein i że mięso i jajka są ich najlepszym źródłem. Wtedy wszyscy twierdzili, że wywołują one choroby serca. To też przebadałem i okazało się to być fałszem. Cała [...]
[...] 400 mg/100g ryby ok. 400 mg/100g banany, porzeczki 300 mg/100g mięso 200 - 300 mg/100g produkty zbożowe (całe ziarna) 100 - 400 mg/100g Diety, które zawierają mało warzyw, a dużo produktów przemysłowo przetworzonych dostarczają mniej potasu, natomiast diety wegetariańskie zwykle obfitują w ten pierwiastek. SIARKA (S) Pierwiastek ten wchodzi w [...]
[...] rozwiązała ten problem, lecz teraz cukrzycy zaczęli umierać z powodu powikłań naczyniowych. W 1930 r. E. P. Joslin z Bostonu stwierdził, że zmiany w tętnicach następują dużo wcześniej niż objawy cukrzycy. Zmiany mogą obejmować mózg, nerki i kończyny. Zmniejszone ukrwienie powoduje zmiany oczne i neurologiczne. Już w 1954 roku dr C. D. Eaton [...]